Julrevben
Julrevbenen är som mycket annat en tradition på julbordet. Här kokar jag dom först och lägger dom sen på grillen. Rubben kan vara ett alternativ men behövs inte ihop med glazen
Recept:
- Koka först revbenen i ca 2-3h.
- Penzla på glazen och lägg på grillen ytterligare ca 15 min. Pensla glaze efter ca 15 min och när dom är klara.
- Rubb kan uteslutas
Glaze till revbenen:
- 1dl olja.
- 1dl ketchup.
- 1dl Kina soja.
- 2 msk honung gärna flytande.
- 1 msk ingefära.
- 1msk grillkrydda.
- 1msk chilipulver.
Rubben till revbenen:
- 4 tsk Vitlökspulver
- 2 tsk Chiliflingor
- 2-4 msk Paprikapulver (beroende på styrka)
- 2 tsk Svartpeppar
- 2 msk Flingsalt
Rör ihop allt.
GOD JUL och smaklig måltid!