Revbensspjäll
Revbensspjäll hör julen till, och i detta receptet så förkokas dom tjocka fina revbenen ett par timmar innan dom får glaze på sig och läggs på grillen.
- 2-3 kg Tjocka revben
- 3 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 2 morrötter
- Salt, mycket!
Glaze detta behöver du:
- 1 dl Ketchup
- 1 dl soja, japansk
- 1 dl råsocker eller brunt farinsocker
- 1 dl Flytande honung
- Ingefära, en bit färsk eller dynga i en del pulver, smaka av.
- 3 vitlöksklyftor
Gör så här:
- Fyll en stor kastrull med vatten, lägg i lök, morrötter, vitlök och salt
- Koka revbenen ca 2 timmar ihop med grönsakerna, tills köttet blivit mört och nästan faller av benen.
- Ta upp revbenen och låt vila en stund innan du penslar dom med glaze. Revbenen kan även läggas i kylen så penslar du dom med glaze strax innan ni ska äta dom. Då blir dom härligt saftiga och fina.
- Rör ihop alla ingredienser till glazen, riv ner vitlöken och blanda runt
- Lägg dom sen på grillen i ca 30 minuter, pensla på glaze ett par gånger under tiden.