Julskinka på grillen!
Nu är det julskinka på gång.
4.5 kg ligger på grillen sen klockan 12.

Att grilla julskinkan är egentligen ingen konst. Det gäller bara att man har koll på att temperaturen hålls jämn i grillen.
Köp givetvis den finaste skinkan du kan hitta, vira sen in skinkan i aluminiumfolie och grilla den på indirekt värme.
Lägg den sen på grillen, (grilltemperatur ca 130 ° ). Grilla den tills önskad temperatur uppnåtts. (67° -68° )
Låt skinkan vila ca 15 minuter i folien med stektermometern kvar i köttet. Eftervärmen gör att skinkan kommer gå upp et par grader till.
Griljera sen skinkan i ca 200°, med en klassisk blandning enligt nedan.
Griljering:
1 ägg
1 msk senap
1 msk fransk senap
1 msk socker
½ dl ströbröd
Njut sen av den varma goda skinkan på en vörtbrödmacka, kall öl och snaps!
Smaklig måltid!