Julskinka på grillen!
Att grilla julskinkan är egentligen ingen konst. Det gäller bara att man har koll på att temperaturen hålls jämn i grillen.
Köp givetvis den finaste skinkan du kan hitta, vira sen in skinkan i aluminiumfolie och grilla den på indirekt värme.
Lägg den sen på grillen, (grilltemperatur ca 130 °C ). Grilla den till en temperatur av 68°C. (räkna ca 1h per kilo skinka)
Låt skinkan vila ca 15 minuter i folien med stektermometern kvar i köttet. Eftervärmen gör att skinkan kommer gå upp ett par tre grader till.
Griljera sen skinkan i ca 200°, med en klassisk blandning enligt nedan.
Griljering:
1 ägg
1 msk senap
1 msk fransk senap
1 msk socker
½ dl ströbröd
Njut sen av den varma goda skinkan på en vörtbrödmacka, kall öl och snaps!
Smaklig måltid!